Skovbrug

Brahesborg Gods

Skovbruget på Brahesborg Gods

Skovbruget under Brahesborg Gods dækker et areal på 525 ha med en træartsfordeling på 63 % løvtræ, 20% nåletræ, 11% pyntegrønt og juletræer samt 6% andet (mose, krat, veje m.m).

Brahesborg Gods skover og sælger 3-4000 m3 råtræ om året. Hovedtræarten er bøg.

I juletræs- og pyntegrøntsæsonen sælges årligt 80 tons pyntegrønt samt 30 km guirlander, og op til jul sælges juletræer og pyntegrønt på gårdspladsen til private kunder.

Køb guirlander hos Brahesborg Gods

Brahesborg Guirlander er bundet af nordmannsgran i god kvalitet.

Nordmannsgran er særdeles velegnet til guirlander på grund af dens gode evne til at fastholde de smukke skinnende nåle længe efter afklipningen.

Guirlander fås i standardlængder à 10 meter, men kan leveres i individuelle længder fra 1,5 meter med en løkke i den ene ende, hvilket letter ophængningen. Guirlanderne kan således bestilles, så de passer lige netop til det sted, hvor de skal hænges op.

Granguirlanderne er bundet på sisalsnor med stor brudstyrke, hvilket sikrer en stabil og sikker ophængning i alt slags vejr. Grenene er bundet på sisalsnoren med en tynd, kamuflerende grøn nylontråd, som medfører en stram opbinding af grene.

Produktionen foregår i perioden oktober-december og afsættes til danske byer, grossister, varehuse, eksport til udlandet samt salg til private til æresporte m.v. Guirlander til æresporte laves hele året på bestilling.

Pris på guirlander til æresporte m.v.: 65 kr/m.

Køb klippegrønt

Klippegrønt klippes hovedsagelig i træarterne nobelis og nordmannsgran.

Sælges i 5 kg bundter til til kirkegårde og danske grossister, eller som selvklip til danske firmaer. Grøntet kan leveres løst læsset på bil eller pakket i diverse containere eller på paller. Send os en mail, hvis du ønsker at købe – klik her.

Hvert år i den sidste måned inden jul sælges juletræer, pyntegrønt og guirlander fra gårdspladsen foran Brahesborg Hovedbygning. Der sælges juletræer af nordmannsgran i 2 kvaliteter, pyntegrønt af nordmannsgran, nobelis og rødgran samt guirlander bundet i nordmannsgran og nobleis.

Fra midt november og indtil 23. december er salget åbent for selvbetjening hver dag fra kl. 9 til 16.

Køb brænde

Brænde sælges dels som sankebrænde og dels i 3 m længde leveret ved skovvej.

For nærmere information: Ring til skovfoged Dan Yde Olesen, tlf. (+45) 20 71 14 39 eller skriv en e-mail til godskontor@brahesborg.dk.